HUNDra år med HUNDar

Flockfokus

Man behöver inte vara rädd för att använda ordet "kärlek" när man pratar om hundar

Flockfokus är Helenas utarbetade träningmetod där det ömsesidiga samarbetet står i fokus. När hunden riktar uppmärksamhet mot ägaren finns flockfokus. För trettio år sedan (1989) kom den första hunden till Helena och sedan har det varit 3,5 hundar i snitt – HUNDra år med HUNDar.Nyfikenkursen gick första gången hösten 2017
Testpiloterna berättar


"Personligt, Prestigelöst, Positivt!"

"Allan totalt däckad efter intensiv kurs hos MedHund i Roslagen! Fem sinnen och hundra känslor"

"Tack för en rolig prototyp-kurs och att få vara med på utformning av ny kurs!"

"Jag har börjat förstå hur mycket min känsliga hund påverkas av mina känslor och förväntningar. Det är så lätt att bli stressad och orolig när jag inte förstår min hunds beteende tex vid hundmöten, nu har jag redskap som jag hoppas gör mig tryggare och våra promenader blir roliga och trevliga."

"Måste få berätta. Var precis ute på en promenad i mörkret på byvägen. Möter grannen med sin tik som löper. Gustav börjar spänna upp sig och gny, då slänger jag fram targeten och säger trampa och han lägger fokus helt på den och trampar. Jag stod en liten stund och pratade på ca 4 m avstånd, slängde fram targeten en gång till och Gustav trampade sen gick vi vidare. Jag tror knappt det är sant."

"På dagen i dag när vi var i skogen så busade Gustav och jag runt , han var lös och så där sprallig och glad som de ofta blir när det är lite kyligt och frost. Rätt som det är så brakar det till i busken och Gustav var en liten bit ifrån mig, där står en älg. Gustav stannar och kollar, viftar på svansen, jag ropar och han tvärvänder och kommer direkt till mig, glad och busig. Vilken dag!!"

"Vi tränar varje dag med olika moment. På promenader, på tomten och inomhus. Tuva är mycket intresserad och verkar tycka det vi gör är roligt. Hon blir mer och mer följsam tittar ofta på mig och undrar var vi ska gå eller hitta på. Jag har också observerat tillfällen då hon tagit kontakt med mig när hund eller människa dykt upp oväntat för oss båda. Jag har då kunnat belöna henne och gått vidare."

"Promenaderna börjar bli lugnare och trevligare för oss båda. Jag har också lärt mig hur viktigt det är att jag är lugn, inte stressad och låter det ta tid."

"Jag är så glad att jag deltar på dina kurser, jag känner mig fylld av hopp för Tuvas utveckling och det är härligt med ditt sätt att träna och tänka runt hundars lärande. Vi ses."

"Kram och tack för igår, kul med lite fniss : ) : )"

"Det är väldigt roligt och spännande att få vara "försökskanin" på din kurs! Ett privilegium tycker jag!"

"Gillar kursnamnet HUNDra känslor men tycker också om detta med fem sinnen. Så mitt förslag är HUNDra känslor och fem sinnen! Sen tycker jag att du nånstans i beskrivningen av kursen ska använda ordet trolleri. För mig har kunskap om mitt kroppsspråk, min mentala inställning och tips om hur agera gentemot min hund inneburit lösningar som känts som trolleri."

"Tack för alla inspirerande träffar, vi kommer igen! Allan med matte och husse. Stor KRAM"Nyfikenkursen:

Fem sinnen och HUNDra känslor


Har du kört fast? Är promenaderna jobbiga? Vill du veta hur man löser upp knutarna i små och större hundproblem? Kursen ger dig nytändning i träningen och i relationen med din hund. Kursen har som mål att visa dig vägen framåt.

  • Det här är ingen lydnadskurs, det här är en utvecklingskurs
  • Vi bygger tillit under kursen; verktyg och kunskap för ökad trygghet i kommunikationen mellan dig och din hund
  • För dig som har din första hund och vill satsa på relationen
  • För dig som gått alla lydnadskurser och ändå inte hittat det du söker
  • Mjuka problemlösningar
  • Fokus på inlärning och hållbara lösningar
Det här är en kurs för den som är nyfiken. Hunden har – liksom vi – fem sinnen och genom att bredda tänket i träningen och använda alla hundens sinnen och några av våra, hittar vi nya vägar för inlärning och problemlösning.

Hunden har känslor. Det är ingen nyhet för hundägare, men nu har forskningen kunnat bevisa det svart på vitt. Hunden är tryggast tillsammans med sin ägare, men om en främling gråter vill de trösta. Hundar känner också sorg och ledsenhet, annars skulle de inte förstå människans tårar.

På kursen lockar vi fram glädje och lek i träningen. Både hund och hundägare behöver tycka att det är roligt med övningarna. När hunden känner lust i träningen lär den sig snabbare. Glädje och lek med sin matte och husse är en viktig motivation för att hunden ska samarbeta och komma vidare med sina uppgifter.

Upplägg
Kursdeltagarna får fyra uppgifter att lösa under kursens gång: en självvald inlärningsuppgift, ett vardagsproblem att jobba med, en teoretisk uppgift och ytterligare en inlärningsuppgift.

Datum: 21, 22 och 24 maj samt samt den 31 maj
Tider i Kristihimmel: 10.00 – 13.00
Tid 31 maj: 15.00 – 18.00

Pris: 2950 kronor
Deltagare: 3–4 ekipage
Instruktör/beteendevetare: Helena Ulvatun

Anmäl här