Koppel och hundmöte

Koppelkurs och hundmöten

Tre tillfällen, start 13 maj 2018


Datum, söndagar:
13 och 27 maj samt 10 juni 2018
Tid: 14.00-16.30
Pris: 2400 kronor

Innehåll: följsamhet, koppelträning, hundmöten och aktivering
Antal deltagare: 3-5 hundar, både matte och husse är välkomna

Kursens upplägg: Koppelproblem blir gärna etablerade problem. Varje gång hunden drar i kopplet, förstärks beteendet att dra i kopplet. Varje gång hunden inte lyckas i ett hundmöte förstärks det felaktiga beteendet.

Målet med kursen är att få en förståelse för varför hunden drar i kopplet och varför hunden har svårt för hundmöten, och viktigast: hur du tränar för att minska på problemen.

Kursen innebär daglig träning under fyra veckor. Det ingår träning hemma mellan kurstillfällena - varje promenad helt enkelt. När man väl börjar träna är det viktigt att inte ta uppehåll. Det är två veckor mellan kurstillfällena. Vid sista tillfället, finns möjlighet att få ytterligare hjälp för att komma vidare när grundträningen börjar fungera.

Deltagarna får träningsprogram anpassade utifrån deras egna problem och förutsättningar. Det är få deltagare på kursen och mycket praktisk träning. Med en anpassad metod som verkligen används i träningen hemma kan man märka skillnad på några få dagar. Sedan tar det minst två veckor innan samspelet fungerar och man får räkna med en träningstid på ytterligare två månader eller upp till ett år, beroende på hur väl etablerat ett felbeteende är. Därefter går man in i en samarbetsfas i träningen.

Det är mjuka metoder med positiv förstärkning i träningen. Man undviker konflikter och andra upplevelser som leder till ökad stress. I kursen ingår även att skapa en ny målbild för hur promenaderna med hunden ska se ut. Deltagarna jobbar med både hundträning och sig själva. Praktisk träning utomhus och teori med fika inne i kurslokalen.

Anmäl senast 3 maj 2018

Anmälan koppelkurs, start 13 maj 2018Adress: Uddeboövägen 104, Norrtälje

http://kartor.eniro.se/m/HTgfBAnti-jakt

Anti-jaktträning

Träna bort olovlig jakt med klickerträning

  • Söndagen den 14 januari, kl 14.00-15.30:
  • Extra tillfälle för er som tidigare gått en lördag, men missat söndagen. Även för er som vill ha en extra söndag. Pris: 200 kr.
  • Även söndagen den 21 januari går att anmäla sig till för extra träning
  • Helgen den 20 och 21 januari:
  • Lördag och söndag kl 14.00-15.30
  • Instruktioner på lördagen, träning båda dagarna
  • Pris: 500 kronor per helg (lö+sö)

Anmälan söndag 14 januari 2018

Anmälan söndag 21 januari 2018

Anmälan helg 20-21 januari 2018

Sista anmälningsdag är fyra dagar innan kursstartHallå! Vi provar ett nytt verktyg för att boka in sig på våra kurser. Om du får problem att anmäla dig, kontakta oss på mail: info@medhund.se