Reaktiva hundar/Känsliga hundar

Reaktiva hundar
hundar som hörs och syns

Grundträning med BAT
(beteendejusterande träning)

Datum: 6-8 december 2019
Beskrivning
Har du en känslig hund med tentaklerna långt ute. Den ser och reagerar på allt och inget (ofta reagerar de på andra hundar) med skall, utfall eller flyktbeteenden. Även de hundar som gömmer sig, kan räknas som reaktiva – högt varv inombords, men inte så mycket agerande utåt. En grundkurs för känsliga hundar som reagerar med fight, flight eller freeze.

Kursbeskrivning:
Anna-Maria Svedberg från Etologica kommer återigen till MedHund med sin tredagarskurs. I kursen ingår praktisk BAT-träning och andra verktyg för att skapa en mer harmonisk tillvaro för hund och ägare. Kursen innehåller även teoripass.

Datum: 6-8 december 2019

Tider
- Fredag: 16.00 - 20.00
- Lördag: 10.00 - 16.30
(lunchrast ca 12.30-14.00)
- Söndag: 10.00 - 16.30
(lunchrast ca 12.30-14.00)
- Obs! Långa lunchraster: du tar med egen mat eller åker till Norrtälje (10 min med bil) för lunch. Microvågsugn och vattenkokare finns, inte spis. Fika med tilltugg ingår självklart i kursen.

Pris (14 timmar kurs): 3200 kronor per hund

Deltagare: 4-6 hundar
Arrangör: MedHund i Roslagen
Lärare: etolog Anna-Maria Svedberg
Anmälningslänk

Anmälan reaktiva hundar, 6-8 december 2019

Läs mer om Anna-MariaNot.
Bilden ovan är från en bildserie där Toya och Sarek leker.


Reaktiv hund, uppföljning

För dig som provat på BAT

Uppföljning av BAT med reaktiv hund
Datum: inget datum

För dig som behöver repetera och följa upp din träning med reaktiv hund. Du har tränat med undvikande beteende vid möten och mjuka metoder. Deltagarna får möjlighet att träna med 5-meterskoppel i planerad BAT.

Datum:
Tid: 10.00 - 15.00 (lunchrast 12.00-13.00)

Lunch: du tar med egen mat eller åker till Norrtälje (10 min med bil). Microvågsugn och vattenkokare finns, inte spis. Fika med tilltugg ingår självklart i kursen.

Samling med fika från 9.30 på morgonen.

Pris: 1000 kronor
Obs, 20% rabatt: 800 kronor för de som tidigare gått kursen känslig/reaktiv hund med BAT, på MedHund i Roslagen eller hos Anna-Maria.
Observatör utan hund: 500 kronor

Kursinnehåll: Praktisk träning med handledning - två hundtränare. Varje deltagare får träna på möten med sin hund på stora ytor. Deltagarna observerar även varandra. Observationerna av de andra hundarna ger en kunskap som är svår att få när man går bakom sin egen hund.

Deltagare: 4-6 deltagare
Förkunskaper: Gått kurs reaktiv/känslig hund på MedHund, på annat ställe eller liknande träning. Mötestränat med BAT (=träning med undvikande rörelsemönster på långt avstånd). Gärna med 5-meterskoppel.

Hundtränare:
- Anna-Maria Svedberg, etolog, grundare av Etologica i Härnösand
- Helena Ulvatun, hundinstruktör och betendevetare, grundare av MedHund i RoslagenAnna-Maria med sin Aron