Samojedvalpar

5 november, Nadja födde fem valpar. En tik och fyra hanar. Alla mår bra.Läs om deras första dagar och veckor här:

Nadjas och Sareks valpar

A-kullen

Måndagen den 7 mars 2011

I går var det premiärtur för valparna med släden. Vi körde ca 3 km och de sprang med lösa. Se en bit av äventyret på filmen nedan. Nadja och Sarek drar, Toya går med lös tillsammans med valparna. Jag står redo på bromsen och vi håller låg fart. Love springer precis intill mig och Achates springer före tillsammans med Toya.
Under hela turen var hela flocken väl samlad runt släden. Love höll sig nära mig eller sprang fram och höll sig tillsammans med Nadja och Sarek. Achates sprang under draglinorna och höll god fart utan att trassla in sig. Alla valparna var nyfikna och orädda. Avanti klev upp på släden och satt kvar trots att den kom i rörelse. En fantastisk upplevelse för oss alla.
Första dragturen för valparna

Här kommer Avanti

Sarek och Nadja drar släden

Love gör anspråk på att vara kullens vita får. I täten.

Gisa och Avanti

Sitt-träning. En bra försäkring under dragträningen, stabilitet i sittandet

Hela gänget samlat

Toya, Avanti, Love (längst fram), Sarek (störst i mitten) i selen bredvid Nadja, Achates (sist) och Gisa framför Nadja

Love och Achates vilar i solen

Avanti har somnat i sköna solenSe mer bilder från valpkursen:

KursfotonMåndagen den 28 februari 2011

Valparna blir snart fyra månader och då kommer de att få springa med bredvid släden för att lära sig hur det går till och låter när man drar en släde. De utvecklas och är väldigt lättlärda. Pappa Sarek och mamma Nadja är förtjusta och tröttnar inte på att leka med dem. Nedan några nytagna filmer där Sarek leker med sina barn.
Achates ska gå och fixa lite.

Sarek och Nadja ute i snön med alla barnen.Helenas hundblogg

Mer om Helenas träningsmetod

Till sidans topp
Samojedvalpar

Valpar födda efter
Nadja och Sarek

Föräldrarna tränas i drag, lydnad, spår, freestyle och bollvallning. Sarek är en stor samojed med vänligt temperament. Nadja är en riktig kelegris och familjehund, men en ren arbetsnarkoman i selen. Deras valpar behöver hem som kommer att aktivera sina hundar. Nadja och Sarek är undersökta utan anmärkning på höfter och ögon.

StamtavlaLite historik

Fredagen den 3 december

Silversvansens kennel

Vårt kennelnamn är nu godkänt av FCI, prövotiden är över och vi har betalt. Den nya hemsidan kommer om några dagar att finnas på http://silversvansen.se, se nedan länk:

Silversvansen

5 september, Nadja är parad med Sarek! Valparna beräknas komma omkring den 6 november. Läs mer om Nadja och Sarek på nedan länk.

Valpar planeras

Trött efter utförd plikt.
Sarek den 5 september 2010. Nadja hämtar mattes skor, tack lilla hjärtat!

14 september, Vi har ansökt om kennelnamn tillsammans. Glädje och Tass var ord som gärna ville vara med, efter Joy och Tootsie, mina första hundar, men så blir det kanske inte...

Onsdagen den 17 november

I dag fyllar Nadja sex år. Hurra, hurra, hurra! Hon serverades frukost på sängen i form av en hel burk stärkande a/d mat från Hill's.
Mums, sa Nadja.


Toya och Nadja framför släden tills
med Sarek och Senta, februari 2010
Toyas valpar 2007, 6 veckor gamla