MedHund: kurser

Valpkurser

Lydnadskurser

Spårkurser

Problemhundskurs

Tävlingslydnad

Hundcafé

Gympa med hund

Dansa min varg

Enskild träning

Kursfoton
2011, från mina kurser:

Tack för en otroligt trevlig kväll igår. Även om Lava och jag (särskilt jag) aldrig kommer att bli några proffs så är det så kul att komma på kurs hos dig. Allt är naturligt och fridfullt.
Erika

Tack för en trevlig kurskväll igår. När vi åkte hem kände jag mig jättenöjd!
Brita

Helena, det var jättekul att komma igång med träningen, och det är ju så härligt när även de fyrbenta ”gillar läget” och vill lära mer….
Nina


Kursfoton

Filmer från kursen Tricks i hemmet april-maj 2013


Under kursen arbetar hundägarna med att lära sina hundar flera beteenden i en kedja. En beteendekedja. När kedjan är klar är de olika beteendena sammanlänkade på ett sådant sätt att endast ett kommando behöver sägas för att hunden ska göra alla tre-fyra delmomenten i kedjan. Även om apportering i sig lärs in genom att träna små delmoment för sig, räknas det här som ett moment i kedjan. Att leverera föremål är en grundkunskap.


Laika och Birgitta


Laika (1,5 år) plockar av matte Birgitta strumpor, vantar och mössa och lägger dem i korgen. Sedan plockar hon upp dem ur korgen igen, men hoppsan hon plockar ur korgens hela inredning också.


Tosca och Krister


Tosca talar om att mobilen ringer genom att gå till husse och buffa på hans ben. Sedan frågar husse "var är den?" och Tosca visar var mobilen är.


Wilma och Lotta


Wilma talar om var nycklarna är. Är nycklarna inom räckhåll markerar hon på dem direkt (på byrån). Hennes markering ska så småningom bli att sätta sig och titta på nycklarna, de kan ju hnga på hatthyllan eller ligga högt upp. Mot slutet av klippet tränas att sitta och markera nycklarna som då ligger ovanpå tv:n. Det är inte filmat i Wilmas hemmiljö och hon är inte så fokuserad som hon kan vara.


Nicki och Ann-Marie


Nicki drar av matte strumporna och springer sedan till tvättkorgen med dem. Av filmtekniska skäl har tvättkorgen ställts i samma rum, men vanligen kan hon springa från sovrummet, uppför trappan och in i tvättrummet till tvättkorgen.Bilder från valpkurs juli 2012

Alla utom den första är fotade av Gun-Britt.
Bilder från Rallylydnad sommar 2011Leo på valpkurs


Dansa på tå!


Plask!


Helenas hundblogg

Till sidans topp

Kursfoton

Filmer från kursen Tricks i hemmet februari-mars 2013


Ett jämförande exempel på inlärning av delmoment som sedan länkas samman till ett färdigt moment är tävlingsapporteringen. Hunden ska lära sig: att sitta kvar när apporten kastas ur, springa ut till apportbocken, gripa, bära, komma tillbaka, hålla hög hastighet, sätta sig invid förarens vänstra sida, hålla kvar, och släppa på kommando. Fram tills hunden ska släppa har den enbart fått ett kommando: "apport", men inlärningen sker på varje delmoment för sig. T ex lär man hunden att hålla en hög hastighet genom att bygga upp förväntningar på att något roligt händer på vägen tillbaka, som att föraren kan springa iväg, en boll kan kastas iväg bakom föraren etc.


Pella och Brita


Pella (vuxen dam) går till matte Brita när mobiltelefonen ringer och buffar på henne. När matte Brita frågar "Var är telefonen?", visar Pella henne till mobilen.
Beo och Nina


Beo (nio månader) öppnar köksskåpet och tar fram ett grytunderlägg åt matte Nina. Han lägger underlägget på bordet och stänger sedan skåpsluckan.

Valpkurs maj 2012

Jag är inget vidare på att komma ihåg att fota under kurserna. Hoppas jag blir bättre på det framöver. Här kommer ett par underbara bilder som Cecilia tecknat medan vi haft teori.

Samojedhund

Valpkurs feb-mars 2011

Love tränar följsamhet med Tobbe

Gisa och Nina tar sig förbi, kontakt, kontakt!

Zita följer matte Sima och tycker att vanten är en extra motivation

Willis hänger gärna med matte Amanda

Passivitetsträning. Håkan med Zita

Så är det dags för inkallningsövning. Tobbe lämnar Love hos Anna

Nina springer från Gisa och ropar på henne

Willis på väg

Zita på väg

Achates på väg

Avanti på väg

Helena visar tillsammans med Avanti hur man väcker intresse för föremål

Håkan kastar leksaken till Zita

Amanda och Anna väcker intresse hos Willis

Willis bär gärna en vante

Instruktioner och gör si och gör så

Achates tar en tupplur intill Britt-Marie. Jobbigt med kurs

Men mest roligt!

Nina och Gisa...

...i djupt samförstånd