Kontakt

MedHund i Roslagen

Helena Ulvatun


Kursanmälan görs via den anmälningslänk som finns vid respektive kurs.
Välkommen!


Mail:
info@medhund.se


Telefon:
0709-23 60 50


Adress:
Uddeboövägen 104
761 73 Norrtälje


Norrtälje ligger sju mil norr om Stockholm. Karta:

http://kartor.eniro.se/m/HTgfB

MedHund i Roslagen


Hej!
Vi som driver MedHund i Roslagen heter Helena och Peter Ulvatun. Helena har haft hund under större delen av sitt liv och varit hundtränare sedan 1993. De första egna hundarna kom 1989: först Joy - en treårig tervueren, ett halvår senare Tootsie - en valp av samma ras.

År 2001 hämtade Helena hem Senta som var en liten samojedvalp. Tre år senare kom Igor, nio år gammal. Igor blev femton år och lärde de andra samojederna dragkonsten. Nästan varje år har det fyllts på med en ny individ i flocken, antingen en omplacering eller en valp. Vi har nu sommaren 2017 sju samojeder; två tvååringar från egen uppfödning och Nadja som blivit 12.5 år, samt fem samojeder i åldrarna fem till åtta år. Två valpkullar har vi haft genom åren. Senta blev 14.5 år gammal. Det är fantastiskt att ha fått ha henne vid min sida så länge.Sommaren 2005 startade Helena den första valpkursen i egen regi. Tidigare var hon aktiv som instruktör på Brukshundklubben (BK). Under 2004 tog Helena emot problemhundar och avslutade utbildningen till problemhundskonsult vid Hundens Hus.
Helena blev hundinstruktör 1993 och gick efter det olika utbildningar i bla ledarskap, asfaltspår, mentaltestfunktionärsutbildningen -alla steg och höll olika kurser vid BK. Hon satt med i en arbetsgrupp som tog fram den nya instruktörsutbildningen och var med och utformade vardagslydnadskurser på olika BK.


Sedan följde en tid med hundliv, där jag, Helena, var ute i skogen dagligen med mina två tervueren. Jag lade spår, vandrade, fikade, åt lunch och jag pluggade ute i skogen. Jag läste beteendevetenskap på universitetet och gick vidare till forskarutbildningen. Mitt område var humanetologi, där människan studeras utifrån de etologiska frågeställningarna. Jag hade handledare på Psykologiska institutionen, Zoologiska institutionen och vid Karolinska Institutet.


Hundlivet är min livsuppgift. Att leva med hundar är långt ifrån en hobby, det är min tillvaro, min existens. Det har varit så sedan jag var barn och allt jag har gjort inom hundlivet har förstärkt denna känsla. Jag lever när jag har mina hundar runt mig, jag lär mig deras kommunikation, de är mina mästare, de som ger mig kunskapen om hur hundar uttrycker sina behov, sin kärlek, sin empati. Jag vet att vi människor har mycket att lära av hundar, sådant vi tappat på vägen till den effektiva, produktiva människoart som vi har blivit i industrialismens fotspår. Jag är en läsande person, jag läser andra hundtränares böcker, jag tycker om att gå olika utbildningar och ju mer jag lär mig desto mer kan jag också se att det finns att lära bortom min horisont. Men ingen lär mig så mycket som min egen hundflock.Välkommen att höra av dig till mig med frågor och problem. Jag svarar på mail i den mån jag hinner. Jag hjälper gärna till med små råd när jag vet att dessa kan förändra tillvaron för en hund och dess ägare när vardagen fått små eller stora hundbekymmer som dagliga inslag. I andra fall får man boka in sig på en kurs eller för enskild konsultation. Väkommen!